Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Dusty Stray + Dan Geesin

Datum: zaterdag 23 januari
Aanvang: 21:00
Entree: 5 euro


poster

 

Dusty Stray
Geworteld in Amsterdam komt Dusty Stray met alt-folk-pop repertoire, vertolkt door de Texaanse Jonathan Brown. Dusty Stray delft in universele thema’s als onbeantwoorde liefde, gebroken hart, eenzaamheid en dood, maar (bijna) altijd met een dosisje hoop en verlossing. De onderhoudende multimedia live optredens laten de exotische (speelgoed-)instrumenten in volle pracht horen en zien.

 

In 2009 zette De Volkskrant Dusty Stray’s debuutalbum in hun top 10 lijst van beste albums van het jaar. Alle drie albums ontvingen daarna ook lof en eer, in Nederland, Europa en daarbuiten. Zo besteedden Simon Raymonde (Bella Union), Tom Robinson (BBC) en Irwin Chusid (WFMU) aandacht aan Dusty Stray.
De drie albums (Basta Music) kwamen tot stand met producers JB Meijers (De Dijk, The Common Linnets), Ken Stringfellow (REM, The Posies, Big Star) en Kramer (Low, Ween, Galaxie 500).

 

Dusty Stray werd in 2010 gekeuzen voor Popronde. In 2014 speelde Dusty Stray op uitnodiging op South By Southwest als Nederlandse inzending. Verder was Dusty Stray te zien in voorprogramma’s van Noah And The Whale, Kelley Deal (The Breeders), The Be Good Tanyas, Carice van Houten en Janne Schra.
Dusty Stray speelde en componeerde muziek voor het nieuwe album van Janne Schra (Ponzo, 2015).
Dusty Stray’s vierde album “A Tree Fell” kwam uit in het najaar van 2015.

http://www.dustystray.com/

 

Dan Geesin
Dan Geesin, geboren in Engeland en sinds 1994 woonachtig in Nederland, is beeldend kunstenaar, filmmaker en muzikant. Hij brengt intieme luisterliedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op een traporgel.

 

Zijn 6 albums zijn volledig te luisteren op zijn site op bandcamp

 

Wij vonden op 3voor12.nl een recensie van een van zijn optredens: De in Amsterdam woonachtige Engelse filmmaker, beeldend kunstenaar en musicus Dan Geesin betreedt de huiskamer met een bijzonder instrument: een harmonium, ook wel traporgel genaamd. Zodra de eerste noten uit de orgelkast opstijgen, wordt duidelijk hoe jammer het is dat dit instrument zo’n marginale rol speelt in de (hedendaagse) popmuziek. Overrompeld door de volle en zuivere orgelklanken droomt de recensent langzaam maar zeker weg, waardoor hij haast vergeet op Geesin’s zang te letten. Gelukkig zitten de nummers van Geesin’s jongste album ‘Green’ vol absurdistische en hilarische lyrieken dat die zelfs voor wegdromers niet te missen zijn. De sfeer van de liedjes is het best als melancholisch te typeren –en doen ergens soms aan Nick Cave denken, hetgeen zowel door het orgel als door Geesin’s zware, ietwat monotome stemgeluid wordt veroorzaakt.

https://dangeesin.bandcamp.com
http://www.dangeesin.nl


Reacties zijn gesloten.