Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Tasting trail: a drink & a story

Datum: dinsdag 12 februari
Aanvang: 17:00
Entree: € 7,50


[Nederlands hieronder]

Leiden has some hidden gems in the form of small restaurants, cafes and other eateries. While the customers enjoy the delicious food, drinks, company and surroundings these businesses bring to them, the owners are also considering the impact their business has on the environment. We would like to introduce you to some of these frontrunners during this tasting trail! ??

 

The production and presentation of our food plays an important role in sustainability. By serving less meat and fish; locally and/or organically produced food; operating energy-conscious in the kitchen; decreasing food waste and furnishing with second hand items; every restaurant has their own take on practicing sustainability, with each their own story.

 

Together with Duurzaam Uit Eten we would like to take you to a few spots in Leiden that place a high value on sustainable entrepreneurship. We will visit Vlot, Logica and Vrijplaats, where we will be served an organic drink and a vegetarian/vegan snack. At Vrijplaats we will dine with fries and a vegan ‘kroket’ from Karels Biofriet. An evening filled with food, stories and good company for just €10,-.

 

?Signing up to participate will be made available soon.

? Note: a bicycle could be useful to travel from one place to the other, even though the distances are also doable by foot.

 

For a general overview of the Sustainability Week, check out Leiden University Sustainability Week or the official website: www.sustainabilityweek.nl

 

//

 

Proef Parcours: Borrelen met een verhaal ??

 

In Leiden zitten vele kleine restaurantjes, cafeetjes en andere leuke horeca plekjes verstopt. Terwijl klanten genieten van heerlijke hapjes en drankjes, het gezelschap en de omgeving, denken eigenaren van sommige van deze plekjes ook aan het milieu. En een aantal van deze koplopers willen we jullie laten ontdekken!

 

De productie en presentatie van ons eten speelt namelijk een grote rol in duurzaamheid. Door minder vlees en vis te serveren; lokale en biologische producten aan te bieden; energiezuinig in de keuken te werken; voedselverspilling tegen te gaan en het restaurant in te richten met tweedehands meubels; heeft Ieder van deze plekjes heeft zo zijn eigen verhaal.

 

Samen met Duurzaam Uit Eten willen we jullie meenemen naar een paar plekken in Leiden, die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Samen gaan we langs bij Vlot, Logica en Vrijplaats, waar we steeds een heerlijk vega(n)hapje en bio drankje krijgen. In de Vrijplaats sluiten we af met inspirerende verhalen onder het genot van een frietje en vegan kroket van Karels Biofriet. En dit voor slechts €10.

 

? Het belooft een lekkere, gezellige, leerzame en duurzame avond te worden. Inschrijven wordt zo snel mogelijk beschikbaar gemaakt.

? Note: Het is handig om met de fiets van de ene plek naar de andere te gaan, mocht je niet over een fiets beschikken, kun je vast bij iemand achterop of zijn de afstanden ook te voet af te leggen.

 

Voor een algemeen overzicht van de Sustainability Week, check Leiden University Sustainability Week of de officiële website: www.sustainabilityweek.nl


Reacties zijn gesloten.