Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Bouwupdate: binnenste box krijgt vorm en start bouw theater

Terwijl de zon buiten volop schijnt gaat het werk aan de Vrijplaats onverminderd door… Tijd voor een update.

Zoals je waarschijnlijk weet bouwen we de concertzaal volgens het doos in een doos principe. Door het realiseren van een ruimte aan de binnenkant die zoveel mogelijk los staat van de buitenruimte wordt de overdracht van geluidstrillingen tot een minimum beperkt. De buitenschil van de zaal staat inmiddels en ook de ‘zwevende’ vloer waarop de binnenste doos komt te staan is gerealiseerd. Vorige week is daarom het eerste deel van de binnenwand geplaatst. En zoals je op de foto’s kunt zien zijn er sindsdien de nodige vorderingen geboekt! De donkere platen die je ziet zijn betonplex platen met aan de binnenzijde een structuur die bevorderlijk is voor de uiteindelijke akoestiek in de zaal.

Naast het bouwen van de zaal gaat het werk aan de meer onzichtbare onderdelen ook gewoon door. Zo zijn de deuren voor de toekomstige zij-ingang gemaakt en opgehangen en is het rachelwerk en de benodigde elektra- en databekabeling in de achter de concertzaal gelegen ‘daglichtzaal’ gerealiseerd.

En, last but not least, wordt momenteel de bovenzaal leeg geruimd, zodat begin oktober de bouw van theater De Generator door het tweede klusteam kan worden gestart. Zoals altijd kunnen we je hulp en bijdrage bij al dit werk goed gebruiken. Vrijwel elke dag van de week wordt er geklust. Meld je daarom nu nog aan als klusser, of kom je gereedschap droppen bij de Vrijplaats!

 

Reacties gesloten.