Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Dikke dichte deuren die openen

De afgelopen periode hebben we veel foto’s gedeeld van de nieuwe zaal. En wellicht heb je je weleens afgevraagd waarom er nou een groot gat in de hoek van de zaal zat. De aandachtige lezer weet het antwoord: in die hoek komt een gigantische deur waarmee de zaal in verbinding kan worden gebracht met de ontmoetingsruimte. Erg prettig voor activiteiten met weinig lawaai maar veel ruimte behoefte.

Bouwtechnisch levert dat een aardige uitdaging op. De zaal is een geïsoleerde doos-in-een-doos constructie met overal twee dikke muren die ook nog eens schuin aflopen. Het antwoord van onze klusploeg: een gigantisch vet scharnier! Check uit het gemak waarmee de deur van een paar honderd kilo kan worden geopend en gesloten:

Naast de deur van de zaal is nog veel meer gebeurt. Ook voor de toegang tot het theater wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een geïsoleerde dubbele deur. Er wordt gewerkt aan een houten vloer van restbalken (je kunt ons helpen als je nog balken hebt liggen), er is verder gewerkt aan de vide, de voorzetwand, electra en nog zoveel meer. Bekijk hier de foto’s:

Reacties gesloten.