Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Programma

Binnen de Vrijplaats zijn de vrijwilligers van de programmagroep verantwoordelijk voor de activiteiten die op vrijdag- en zaterdagavond in het podium/café plaatsvinden. Op het moment wordt er druk gebouwd aan een nieuwe zaal en nieuwe barruimte. Totdat deze verbouwing is afgerond worden de optredens en evenementen georganiseerd in de huidige barruimte. Op het moment bieden wij ruimte aan akoestische acts, elektronische acts, DJ’s, comedy en debat.

Wil jij in de Vrijplaats optreden of wil je een event organiseren kan dit door de programmagroep aan te schrijven. Hieronder staat beschreven hoe we werken en welke informatie we nodig hebben.

Werkwijze

De programmagroep komt gemiddeld eens per twee weken bijeen en behandeld dan de binnengekomen verzoeken. Het programma wordt veelal twee tot drie maanden van te voren vastgesteld. Wanneer jij een verzoek hebt voor een recentere avond check dan eerst onze agenda op deze site en onze Facebook pagina. Wanneer wij nog geen programma gepubliceerd hebben voor de door jou beoogde vrijdag- of zaterdagavond mail ons dan met *urgent* in de titel van jouw mail. Wij zullen jou dan z.s.m. antwoord geven.

Ik wil een event organiseren in de Vrijplaats

Wanneer je een event bij ons wil organiseren stuur dan een mail naar programma@vrijplaatsleiden.nl met daarin:

  • Een beschrijving van het event
  • De gewenste datum/data
  • Het verwachte aantal bezoekers
  • Eventuele links naar eerdere events of beoogde acts

Na het ontvangen van jouw mail zullen we contact met je opnemen of we mogelijkheden zien om jouw event in onze programmering kunnen passen. Wanneer dit zo is zullen we je uitnodigen om het event en de samenwerking nader te bespreken.

De Vrijplaats heeft een ondersteunende horeca vergunning. Dit betekent dat wij het voor ons niet mogelijk is om besloten evenementen te organiseren. Het is dan ook niet mogelijk om de Vrijplaats, de bar of het eetcafé af te huren voor een besloten feest. In de huidige barruimte kunnen wij voor de meeste activiteiten zo’n 80-90 bezoekers welkom heten. Tijdens het eetcafé is er ruimte voor zo’n 50 mensen terwijl de capaciteit voor seated concerts, presentaties of comedy shows is beperkt tot 40.

Ik wil optreden in de Vrijplaats

Op het moment kunnen optredens alleen plaats vinden in onze barruimte. Op vrijdag avond kunnen wij hier van 21:00 tot 23:30 live muziek hebben en op zaterdag kan dit (ivm het plantaardig eetcafé) van 21:30 tot 23:30. DJ’s kunnen gegarandeerd tot 01:00 draaien, dan gaat de deur dicht en kan er regelmatig nog voor het aanwezige publiek verder gedraaid worden. Wij doen echter van te voren geen garanties dat dit mogelijk zal zijn. Dit zal door de programmagroep in samenspraak met de vrijwilligers van de bar bepaald worden. Voor zowel live acts als DJ’s geldt dat, omdat deze barruimte niet ontworpen is voor muziek en wij midden in een woonwijk gesitueerd zijn, het volume van de muziek beperkt moet blijven tot maximaal 90 dB.

Wanneer jij bij ons op wilt treden stuur dan een mail naar programma@vrijplaatsleiden.nl met daarin:

  • Jouw naam (en artiesten naam)
  • Een korte bio
  • Een genre indicatie
  • De gewenste datum/data van je optreden
  • Links naar jouw website, Facebook, soundcloud, youtube, e.d.

Na het ontvangen van jouw mail zullen we contact met je opnemen of wij mogelijkheden zien om jouw optreden in onze programmering kunnen passen. Wanneer dit zo is zullen we verder contact met je opnemen.