Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Lokaal 207

Lokaal 207 is een gedeelde werkplaats voor creatieve freelancers. Sinds 2017 zijn zij gevestigd in de Vrijplaats en zij richten zich op communicatie, social media, tekstschrijven, storytelling, projectmanagement en organisatie van evenementen. Zij hebben hun eigen projecten en opdrachten, maar soms werken zij ook samen aan projecten.

Het is regelmatig mogelijk om tijdelijk een bureau te huren bij Lokaal 207. In de avonduren is het kantoor te huren als vergaderruimte voor kleine organisaties (max. 7 personen). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anika van de Wijngaard

Eefje Friedhoff

Foodblogger en social media influencer
06-25104133

“Liefde voor eten was er altijd al. Het begon allemaal met het delen van simpele ontbijtjes via Instagram. Er werd meer en meer om de recepten gevraagd. Daar moest een platform voor komen en dat werd een eigen blog: Eefsfood.nl. Hier deel ik mijn recepten en zo nu en dan een persoonlijk verhaal. Dit groeide verder uit en van het één kwam het ander. Ik deed mijn eerste catering voor een bruiloft met honderd gasten, er kwam een verzoek of ik een recept in opdracht voor merk X wilde maken en het plezier in fotograferen werd ook steeds groter. Je kunt wel zeggen dat ik van mijn hobby nu mijn werk heb gemaakt! 

Wat ik nu doe met Eefsfood is heel divers. Ik verzorg de fotografie en beheer de social media-kanalen voor een aantal (horeca)bedrijven, catering vanuit huis zowel zoet als hartig, receptontwikkeling in opdracht en soms ook een ‘social influencer’ klus. Daarnaast heb ik ook nog een leuke parttimebaan. 

Ik ben een trotse inwoner van Leiden en ik vind het dan ook te gek dat ik op een steenworp afstand van huis deze fijne werkplek bij de Vrijplaats heb gevonden.”

Interesses: food, social media, fotografie en (online) communicatie.

Meer informatie
Contact opnemen

Amy Gottenbos

Conceptontwikkelaar en storytelling-expert
06-42135275

“Ik heb het altijd interessant gevonden om verhalen te delen met individuen uit verschillende culturen en achtergronden. Het geeft me inspiratie en het leidt vaak tot nieuwe inzichten. De kracht van een verhaal kan mensen in beweging brengen. Dit vind ik een uniek gegeven. Daarom verdiep ik me nu in de kunst van storytelling.

Op dit moment werk ik mee aan innovatie-trajecten binnen het onderwijs, IT en eHealth. Ik heb vaak uiteenlopende taken zoals community management, communicatie advies, product-ontwikkeling en het organiseren van events. Tijdens deze projecten staat ook storytelling centraal en deel ik zoveel mogelijk verhalen met de doelgroep, stakeholders, maar ook binnen de community.

Als (nieuwe) vrijwilliger bij Werfpop ga ik kijken hoe duurzaam het festival is en hoe het nog duurzamer kan.”

Interesses: Innovatie, eHealth, duurzaamheid en onderwijs.

Meer informatie
Contact opnemen

Renée Schmidt

Projectmanager, evenementenorganisator en producent
06-12638084

“Al tijdens mijn studie Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Leiden zette ik mij als vrijwilliger in voor verschillende festivals in Leiden. Na mijn studie ben ik mij volledig gaan richten op het organiseren van evenementen. Inmiddels werk ik ruim vier jaar op freelance-basis als evenementenorganisator, projectmanager en producent. Ik ben gevestigd in Leiden, maar de projecten waar ik aan mee werk zijn verspreid over heel Nederland. Wetenschap, klimaat, natuur en sociaal-maatschappelijke kwesties zijn zaken waarin ik vooral geïnteresseerd ben. De evenementen die ik organiseer, hebben altijd raakvlakken met één van deze thema’s.

Projecten die ik heb georganiseerd, zijn onder andere: Stukafest, Motel Mozaïque, SummerJazz Festival, Noorderliefde, Rhythm, Groove & Bass en de Nacht van Kunst & Kennis. Hierbinnen heb ik verschillende rollen bekleed: van marketeer tot vrijwilligerscoördinator, van producent tot projectcoördinator. Recent heb ik als programmamaker en producent meegewerkt aan een reeks bijeenkomsten over ‘veilig werken met gevaarlijke stoffen’ in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Ook ben ik productieleider van de Nacht van de Vluchteling.

In de toekomst wil ik mij meer richten op het organiseren van discussieavonden. De Vrijplaats is een perfecte plek hiervoor.”

Interesses: Wetenschap, klimaat en natuur, sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Meer informatie
Contact opnemen

Anika van de Wijngaard

Journalist, tekstschrijver en programmamaker
06-46112806

“Al zolang als ik mij kan herinneren, wil ik schrijven en als journalist werken. In 2013 ben ik als freelance journalist aan de slag gegaan voor regionale dagbladen. De laatste jaren heb mij vooral toegelegd op het maken van interviews. Ik schrijf meestal voor kunst- of wetenschapsredacties, maar ik interview ook wekelijks mensen over hun werkplezier voor een bijlage over werk en inkomen. Naast mijn klussen voor kranten, werk ik als tekstschrijver voor commerciële opdrachtgevers en organisaties in de culturele sector. De werkzaamheden die ik uitvoer, lopen uiteen van het schrijven van projectplannen en fondsaanvragen tot het bieden van communicatieadvies en het uitvoeren van taken op gebied van marketing.

Als programmamaker ontwikkel ik interactie tussen publiek en actuele thema’s. Ik doe dit door het organiseren van debatten, bijeenkomsten, nagesprekken en festivals. Ik heb eerder dergelijke programma’s opgezet in opdracht van BplusC, Centre for Innovation (in samenwerking met Pakhuis de Zwijger) en Submarine.

Tot slot werk ik ook voor We Are Leiden, een cultureel-maatschappelijk organisatie in Leiden. We Are Leiden organiseert evenementen en festivals om inwoners van Leiden met elkaar te verbinden en een podium te bieden voor bijzondere verhalen uit de stad. Binnen de organisatie richt ik mij vooral op communicatie en publiekswerking.”

Interesses: Kunst en cultuur, wetenschap, media en social engagement.

Meer informatie
Contact opnemen